Dr. Melek Vuslat Özdoğan

BÜTÜNCÜL BAKIŞ AÇISI NEDİR?

Bütüncül Bakış Açısı; hastaya sadece bedensel ve materyal açıdan bakmayı bırakıp, insanı “BEDEN-ZİHİN-RUH” bütünü olarak değerlendirmeyi savunur. Bunu yaparken de, basit bir şekilde neden-sonuç ilişkisine bakmaz. Yani hastalıkların altında tek bir neden değil; birden çok neden olabileceğini ve hastalığın ancak bu nedenlerin tedavi edilmesi ile ortadan kalkabileceğini savunur.

►Bir hekim, hastalara yaklaşırken sadece şikâyetleri değil; altındaki nedenleri de görmeye çalışır.

►Bu bazı yöntemler ile tespit ve tedavi yapıldığında; hastanın bu şikâyeti kaybolmak ile kalmaz ve hasta çok daha sağlıklı bir şekilde hayatına devam eder, çünkü bütüncül bakış açısı tek bir hastalığı iyileştirmeyi değil hastayı yani BEDENİ-ZİNİ-RUHU bütün olarak iyileştirmeyi hedefler. Hekimi bu yolda hasta ile birlikte yürür. Dr. Melek Vuslat Özdoğan da; tedavi sonrasındaki periyod içerisinde hastaları ile iletişim içerisinde kalarak ve süreci takip etmektedir.

Dr. melek

►Bütüncül bakış açısına daha derinden bakma sürecim yıllar önce almış olduğum ve ilk başlarda çok saldırgan bir şekilde ilerleyerek otoimmün bir hastalık olan Lupus (SLE – Sistemik Lupus Eritematozus) ile başladı. Aslında her zaman sağlıklı beslenmeye ve sağlıklı olmaya meraklıydım. Fakat kronik bir hastalığınız var ise; bu merak bir hayat amacı haline dönüşüyor. Kendimi iyileştirmek amacıyla başladığım bu yol başkalarına da şifa dağıtmama vesile oldu. Yıllardır herhangi bir kimyasal ilaç; tek bir ağrı kesici bile kullanmadan sağlıklı olabilmenin sevincini yaşıyorum. Hastalarım için de amacım kendilerine mutlu ve huzurlu ağrısız, semptomsuz günler yaşatabilmek.Lütfen bu cümleler tüm ilaçlar zararlı ve gereksizdir şeklinde asla algılanmasın. Gerektiğinde ilaç kullanmak tıbbı açıdan oldukca önemlidir ; amacımız gereksiz ilaç kullanımını azaltmaktır; bunu da kök nedenleri bularak ve  doğru yaşam tarzı değişikleri yaparak sağlamaktır.

►“HASTALIK YOKTUR VE HASTA VARDIR!” Tam olarak da tıbbın en önemli cümlesi olan ve üzerinde durduğum şey de budur. Her bir kişiyi ayrıntılı olarak analiz edip doğru bütüncül bir tedavi planlıyorum.
Öncelikle hastayı en ince ayrıntısına kadar dinleyerek sorunlarını anladıktan sonra; fizik muayene, taramalar, kan tahlilleri ve gerekebilecek diğer testleri kullanarak alttaki patofizyolojiyi anlayıp, sorunları bu verilere dayanarak çözmeye çalışıyorum. Bir hekim olarak önceliğim, hastanın hikâyesine, şikâyetlerine odaklanmaktır. Muayeneden önce asistanim sizlere doldurmaniz uzere bir form iletiyor. Bu formda sizlerin sikayetleri ve durumunuzla alakali ayrintili sorular bulunmaktadir.Formu bizlere randevunuzdan once , tahlillerinizle beraber iletmeniz gerekmektedir.Bu sekilde sizle gorusmeden once ayrintili bir sekilde bu form ve tahliller incelenecektir.Randevu oncesi bu hazirlik bizler icin oldukca onemlidir.

►Bir hekim olarak hastayı tedavi ederken birçok enstrümanım olabiliyor. Fonksiyonel tıp, geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerini kullanıyorum. Beslenme ve yaşam tarzını düzenliyorum. Bu yaşam tarzı düzenlemesi altında hastalarıma birçok ödev verebiliyorum, spor uyku düzenleri vesaire birçok konuda yönlendirme yapıyorum. Gerektiğinde doğal besin takviyeleri ya da fitoterapik ajanlar ile takviyeye başlıyorum

►Bu konularda aldığım sayısız birçok eğitim katıldığım birçok kongre sempozyum bulunmaktadır.Hala da eğitimlere devam etmekteyim ve edeceğim.Bilgi nerede ise ona elimden geldiğince ulaşmak en büyük gayelerimden.Ayrıca her geçen gün en doğru ve en güncel bilgiye ulaşmaya çalışıyorum. Her gün okumaya ve güncel yaklaşımları öğrenerek aktif kalmaya özen gösteriyorum. Sosyal medya üzerinden beni takip eden birçok insanın gördüğü üzere okuyor, okuyor ve okuyorum. İnsan fizyolojisi ve mekanizmalar, ruhsal düzlemler ve birçok konudaki merakım bu konudaki en büyük etken.
Sizlere en doğru bilgiyi sunabilmek amaçlı oluşturduğum bu sitedeki her bir yazı belki de binlerce sayfanın ürünü.

PEKİ, MUAYENEHANE SÜRECİ NASIL İŞLİYOR?

Öncelikle muayene randevusu oluşturduğunuzda asistanım sizlere temel istediğim bazı tahlil listesini yönlendiriyor. Sonuçlarla beraber ilk randevunuzda ayrıntılı olarak dinleyip alttaki nedenleri tespit etmeye çalışıyorum. İlk muayene sonrası tedavi planımız oluşmuş oluyor, ek bir tahlil ister isem hastalarım bu sonuçları bana mail yolu ile ulaştırıyorlar. Bu süreçte acil durumlarda ve önemli sorunlarda yine aynı şekilde hastalarımla iletişimde kalmaya çalışıyorum.
Kontrollerimizin ne zaman olacağı hastalığınızın durumuna göre ilk randevu sonrası belli oluyor. Sizlerden bu süreçte düzenli olarak raporlar isteyerek prognozunuzu takip ediyoruz. Ayrıca mail yolu ile acil durumlarda ya da sorularda mesaj atarak bizlere ulaşabiliyorsunuz. Bu süreçte olabildiğince sizlere destek olmaya çalışıyoruz.

UZAKTAN HASTA TAKİBİ YAPIYOR MUSUNUZ?

►Uzaktan ve birebir yüzyüze görüsmelerimiz olmaktadir.

Randevu ve diger tum sorulariniz icin Pazartesi ve perşembe : 11:00-14:00 –  Diğer günler : 09.00-17.00 arası dilediğiniz zaman muayenehaneyi arayarak asistanımdan bilgi alabilirsiniz.

Saglikli, Mutlu, huzurlu gunleriniz olmasi dilegiyle…

Diploma Aldığım Kurum:

♦Çukurova üniversitesi Tıp Fakültesi

♦Universitâ degli Studi di Napoli Federico ll

Aldığım Bazı Önemli Eğitimler:

•Functional Medicine Univercity – Fonksiyonel Tıp Eğitimi
•Fonksiyonel Tıp Akademisi – Fonksiyonel Tıp Uygulayıcı Hekim
•Yıldırım Beyazıt Üniversitesi – HOMEOPATİ Uygulayıcı Hekim
•Medipol Üniversitesi – MEZOTERAPİ Uygulayıcı Hekim
•Yıldırım Beyazıt Üniversitesi – OZON TERAPİ Uygulayıcı Hekim
•Integrative Nutrition School – BESLENME EĞİTİMİ
•Ayrıca sayısız birçok eğitime ve kongreye katıldım, katılmaktayım.